Tulin tänään kotoa maalta . Viikonloppu meni ihan hujauksessa. Onneksi alkaa neljän päivän loma! Palaan maalle jo tiistai aamuna ja toivon kauniita aurinkoisia päiviä. Vähän hatutti tulla takaisin kaupunkiin ja töihin yhdeksi päiväksi. Olisi pitänyt pyytää vapaapäiväksi tuo huominen maanantai.

Viikonloppu meni melkeinpä vain pihahommiin. Maa oli kuivunut sen verran että sain haravoitua lähes kaikki kukkapenkit ja osan puutarhan puoleisesta nurmikostakin. Etupiha on vielä aika märkää ja saa ihan rauhassa kuivahtaa muutaman päivän. Sitten käyn siihen käsiksi. Leikkaan vähän pensaita ja siistin sen puoleisen kukkapenkin. Ojatkin pitäisi siivota mutta siellä oli vielä tänä iltapäivänä lunta.

Sipulikukat alkavat tulla hiljakseen esiin ja ensimmäiset krookukset avautuvat sieltä täältä. Kasvuvauhtikin on todella nopeaa! Aamulla haravoin vielä kukkapenkin ja krookus oli noin 5cm, hiukan väriä näkyi kukan päästä. Illalla kukka oli noussut puolet pituutta ja aukoili jo nuppuaan.

Kädet on kipeinä ja rakoilla haravoinnista. Tein töitä kuin joskus nuorena. Todella rivakasti ja innolla. Piti ihan väkisin lopetella kun tuntui että teen liikan kovaa vauhtia ja alkoi jo hengästyttää ilkeästi. Pitkästä aikaa on kunnon into puutarhatöihin ja tunsin oikein kunnollista iloa ja onnea pihahommista. Ja kuinka vähällä olin koko onnen kadottaa! Onneksi joku sai minut järkiini siinä myyntihommassa ja päätin pitää talon ja sen ihanan pihan. Työtähän siinä riittää. Ajattelin tänään juuri etteivät ne työt sieltä minnekään karkaa vaikka vähän hitaammin ja rauhallisemmin pihaa siivoilen. Pitäisi nyt muistaa nauttia ja iloita näistä kauniista kevätpäivistä.

Nyt kyllä tuntuu työnteko jäsenissä. Eilenkin olin niin jäykkä että hyvä kun pääsin kiipeämään saunanlauteille.Vanha kroppa ei tästä nuorru ja notkistu!

Mies maalasi entistä makuuhuonettamme ja hänelle työhön käyminen oli vaikeaa. Ei kertonut siitä vasta kun oli maalaushomman saanut lähes valmiiksi. Tänään oli jo parempi mieli ja työkin tuli melkein valmiiksi. Vielä on jonkinverran maalattavaa ja aika loppuu kesken muuttoon mennessä. Loput täytyy maalata sitten kun olen muuttanut. Toivottavasti se on Miehelle sitten vähän helpompaa.

Nyt meinaan ottaa kirjan ja vedän kunnon rasvaukset känsäisiin kouriini ja lepään lukemalla kunnes pääsen nukkumaan.