En edes siivoa! Kaupassa tuli käytyä ja lotto vietyä ja siihen se sitten saa ulkonaolokin riittää. Ilma on tosi keväinen ja mukavan tuntoinen mutta kun ei liikkuminen nyt maita lainkaan. Tiedän että liikkua pitäisi. Ei vain huvita tänään mennä ulos. Jospa sentään hiukan jumppaisin ja vaikka tanssisin vähän itsekseni. Tanssimisesta on tullut tapa. Ruokaa tehdessäni pistän jonkun tanssittavan cd soimaan ja siinä sapuskaa tehdessäni tulee otettua useitakin tanssiaskelia. Voi olla että se kuullostaa hassulta tanssia yksin, mutta on rentouttavaa ja hauskaa. Tämä tapa on tullut minulle hiljakseen tässä yksin asuessani.

Esivalmistelin tuossa jo vähän lounasta mutta kun vielä ei oikein ole nälkä jätin asiat odottelemaan. Keittelen perunoita ja porkkanoita ja lisäksi teen parin päivän jauhelihakastikkeen. Kastikkeeseen lisään sipulia ja raastettua porkkanaa. Hyvä ja halpa ruoka. Salaatin laitan kaikista pienistä kasvisten jämistä mitä kaappiin on jäänyt; paria erilaista lehtisalaattia, paprikan pätkä, kurkkua ja persiljaa.Kastiketta salaatille en laita, en yleensäkään tee salaatinkastikkeita. Korkeintaan puristan vähän appelsiini tai sitruunamehua pikkuisen päälle.

Jälkiruokana on hedelmäsalaatti lopuista hedelmistä ja pikkuisen pakastevadelmia sekaan. Vadelmat ovat kaupan pussista, mutta oikein hyviä. Viime vuonna jäi marjojenkin poiminta tekemättä. Ehkäpä tänä kesänä tulee niitäkin poimittua.

Tilasin tänään valkoista maalia ja sukulainen vie 20 l perusvalkoista vesiliukoista maalia minua odottelemaan. Parin viikon sisällä arvelen meneväni seiniä maalaamaan. Mies lupasi tulla avuksi ja se on mukavaa. Muuttoautokin on jo varattu. Nyt pitäisi sitten tosissaan aloittaa se maalausurakka ja siinä menee useampi viikonloppu.

Tuntuu kyllä oudolta ajatella muuttavansa taloon yksinään kun siellä on aikaisemmin asunut lasten kanssa ja viimeiset vuodet kahdestaan miehen kanssa. Välillä oikein pelästyn mitä oikein olen tekemässä ja mitä ajattelen muuttaessani sinne yksin. Kuitenkin odotan muuttoa innokkaana ja suunnittelen sisustusta ja pieniä remontteja ihan innostuneesti. Ensimmäisen kerran jopa ajattelen sinistä väriä. Meillä ei koskaan ole ollut missään sisustuksessa oikein sinistä väriä. Joskus miehen työhuone oli sinertävä. Nyt haaveilen sinisävyisistä verhoista ruokailuhuoneessa.... Saapa nähdä mitä sitten loppujen lopuksi sinne ilmestyykään.

Selailen ja ostan kaikenlaisia sisustuslehtiä ja koetan saada ihan uusia ideoita omaan kotiini. Markkinoilla on niin paljon kaikenlaista ihanaa. Ja kaikki näyttävät maksavan paljon! Täytyy itse vain yrittää selvitä mahdollisimman pienillä ostoilla ja hankkia kaikkea mukavaa sitten hissunkissun. Tosin suunnittelu ja haaveilu on jo puolet ihanuutta ja nyt rupean selailemaan Anttilan kuvastoa aikani kuluksi ja odottelen nälän tuloa.