Menin töistä tullessani päiväunille ja nukuin kaksi tuntia. Herätessäni satoi ja jäi hyvät suunnitelmat tekemättä. En olisi kyllä jaksanutkaan tehdä pihahommia. Olen ollut muutamia päiviä tosi väsynyt. Nytkin väsyttää ja odotan vain että pääsen menemään yöunille. Liian aikaisen ei kannata kömpiä sänkyyn sillä sitten vain pyörin ympäri ja kiukkuunnun. Pakko kai ottaa nukahtamispillerin puolikas....

Jaksoin sentään kastella viherhuoneessa kukkaset, mutta siivoamisen jätin toiselle päivälle. Koko asunto pitäisi siivota ja puunata pitkästä aikaa oikein kunnolla. Saisipa vain itsestään irti niin että pesisi lattiat ja kaikki lasiovet normaalin imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi. kunnon siivouksen kun tekisi olisi pitkän aikaa taas puhdas tuoksu ja siistiä. Tai onhan meillä aina siistiä. Kukapa täällä sotkisikaan? Kaksi aikuista ihmistä pitää kodin suht siistinä. Pölyä tietenkin kertyy ja hiekkaa ja kasvinosia pihalta. Täytyy pistää se suursiivous tekemättömien töiden listalle.

Sille listalle aina joutuu kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta. Kuten liinavaatekaapin järjestäminen. Kaikkien lasitöiden valokuvaaminen ja askartelujuttujen kuvaus. Mansikkamaan kitkeminen ja kukkapenkkien keskikesän raivaus. Siellähän ne mielessä kaikki odottaa aikaa parempaa. Sitten joskus saan sellaisen kummallisen tarmonpuuskan ja teen lähes kaikki hommat yhtenä viikonloppuna.

Nyt ei ole lainkaan tarmokas olo. Kummallinen väsymys ja saamattomuus. Olenkin ollut ihmeen virkku pitkän aikaa. Nyt kai vähän masentaa se miesystävän reissussa olo. Hatuttaa kun hän ei soita! Tiedän piristyväni siitä heti ja sekin on kummallista. Nyt kun aikaa olisi tehdä vaikka mitä niin luuhailen kun nukkuva kummitus ja odotan vain puhelimen soittoa. Kyllä olen typerä.

Saan sentään aina välillä käsityötä eteenpäin. Kaulaliinasta puuttuu noin kymmenen senttiä ja hapsut! Sitten on yksi lahja valmis. Pääsen taas siihen vauvan nuttuun käsiksi. Harmi kun en osaa kutoa bussissa. Saisin paljon aikaiseksi työmatkoilla. Jotkut ihmiset meidän bussissa kutovat paljonkin. Minua alkaa vain unettaa kesken matkaa.

Taidan ennen uutisia ryhdistäytyä sen verran että käyn lajittelemassa likaiset pyykit oikeisiin pesukasoihin huomista varten. Pakko pistää pesukone viimeistään huomenna päälle. Alkaa kohta puhtaat lempi alusvaatteet loppua ja täytyy vetää ylleen jotain vain mitä kaapista löytyy.

Paino on vähän nousussa. Tuli viikonloppuna taas mässäiltyä ravintolaruokaa ja sitä viiniä. Nyt on tänä viikonloppuna sitten tiukka itsekuri. Kevyttä ruokaa eikä yhtää viiniä tai saunakaljaa!