Ei näytä nukkumatti käyvän minun luonani. Irvistelee varmaan jossain jemmassa ja ajattelee, että siitähän sait. Otit kaksi nukahtamislääkettä ja se on kosto. Nyt saat valvoa aamuun asti. Ja tiedät sitten olevasi ihan sekaisin ja horteesta unenpuutteessa.
Ei vaan tule se uni. Laitoin tuossa kupillisen kaakaota. Se on usein auttanut tällaiseen holtittavaan unikammoon. Sillä uni -tai nukkumiskammo tämä jo alkaa olla. Tiedän sen melkein heti,kun käyn sänkyyn maate ja alan pyöriskellä. Sitten mietin syytä ja pyöriskelen lisää ja uni on mennyt.

Kävelen ja hipsuttelen yhtenään vessaan ja juomaan ja vessaan ja juomaan. Vedän peittoa korville ja taas kohta vessaan ja juomaan. Koetan ajatella ihania asioita. Miesystävää ja kesää, tulevia lasten vierailuja. Kaikkea mahdollista mukavaa.

Kirjoja en uskalla aloittaa lukemaan. Se on varma merkki unohtaa nukkuminen tässä vaiheessa.

Sitten alan koota jotain syytä valvomiselle. Nyt tuli syntilistaan, etten käynyt Kelassa hoitamassa asioita. Niiden hoitamiseen on vielä neljä päivää aikaa. Aamulla en taas jaksa nousta jonottelemaan , kun en saa unta. Vasta tänään sain viimeiset paperitkin.

Sitten jäin miettimään laskujeni määrää. Kun niitä tulee kaikki laskut peräkkäin, joudun ottamaan osan rahoista säästöistä. Säästöistä, joita säästän pahan päivän varalle. Asianajajan palkkkioihin ja mahdollisiin korvauksiin entisestä talostani, jossa löyty kuivalahoa. Kuivalaho on ollut talossa jo ties kuinka monta kymmentä vuotta.  Emmme edes tienneet siitä myyntihetkellä. Ja talo on jo yli 60 vuotta vanha. Puolitoista vuotta sitten ollaan oltu viimeksi puheissa ja alkaisi jo olla korkea aika saada tietoa missä mennään. Viiden vuoden stressaava kakku tästäkin tuli.

Mietin myös mahdollisuuksistani luopua jostain "ylellisyydestä", siis eläkeläisen ylellisyyksistä. Puhelin, netti, televisio, lehdet, konsertit. Heti ensitilassa, kun saan itsestäni niskasta kiinni, otan selvää skypestä ja muista vastaavista netin kautta käytetyistä puhelimista. Onko ilmaisia ja minkälaisen puhelin laitteen ja johdot tarvii. Mitä mahtaa maksaa?

Saman homman hoidan ja kyselen kuinka voi televisiota katsoa netin kautta. Siis näkyykö siinä kaikki paikallisen, nykyisetkin kanavat vai ainoastaan jotkut "nuorten" suosimat leffat sun muut.
Olen ollut laiska opettelemaan tälläisiä asioita. En ole ollut kiinnostunut ja nyt sitten iski tuo paholainen unenviejä ja sai kaikki asiat tolaltaan. No, nyt on eläkeläisenä pakko kokeilla kaikki keinot elellä huokeasti menettämättä hermojaan ja vähäisiä järjenlahjojaankin.

Jostain syystä se circadin pilleri ei enää auta. Luulen, että sain lääkäriltäni väärät ohjeet. Paketissa oli toisenlaiset ja noudatin lääkärin antamia. Alussa se uni oli todella hyvää ja helppoa. tai sitten tuo nukkumaan meno rituaalini on jollain lailla muuttunut, mutta en vielä hoksaa kuinka.

Tuli mieleen, että kun nyt eläkkeellä olen niin tarvitseeko syödä enää kaikkia sitä paskaa, jota jouduin kokeilemaan kun sitä työhön paluuta yritettiin vahvistaa.

Voisin päästä noista nukahtamislääkkeistä kokonaan eroon, kun vaan uskaltaisin valvoa viikon päivät ympäriinsä. Sellaisen sekavan valvonta vaiheen se minulle tuo.

Myös masennuslääkkeestä voisin nipistää pikkuisen pois. Menihän se työstressi lähes kokonaan ohitse. Lääkäri vaan ei varmaankaan kovin innostunut ole asiasta.

No, tulihan vuodatusta ja nyt juon puolikuppia jäähtynyttä kaakaota ja toivon nukahtavani ennen aamua.Otsan rypistys