Tämä onkin kestävä kukka. Ollut jo minulla vuosia ja vaatii vain jouluksi ravistelun parvekkeelle. Itseasiassa ei kerää oikeastaan pölyä lainkaan. Tein näitä paperinarukukkia yhtenä innostuksen vuotena useita kimppuja. Joka vuodenaikaan omansa. Nyt löysin kellaria siivotessani tämän punaisen joulukukan ja lykkäsin sen tuommoiseen lasipullon suojukseen. Sekin on paperia ja ollut aikoinaan tärpättipullon suojus. Kaunis sellainen ja nyt uusiokäytössä tukemassa tuota kukkakimppua.2153260.jpg

Päivä on mennyt puoli horteessa, kun en taas saanut nukuttua viime yönä. Jokin minua on valvottanut useana yönä, mutta toivon tänä yönä saavani kunnolla nukuttua. Saan kyllä olla onnellinen, etten enää ole työelämässä mukana! En jaksaisi töissä näillä unilla mitä nyt nukun.

Päivällä kävin pienellä kävelylenkillä ja oli mukavaa, kun vähän tuprutteli lunta. Hiukan valoisampi päivä kuin eilinen. Nukkekotiliikkeessä kävin hakemassa lamppuja nukketalooni ja juoruilin siellä muutaman naisen kanssa harrastuksesta. Paljon on näitä keski-ikäisiä nukkekotiharrastajia netissäkin ja on kiva käydä vilkuilemassa muiden taloja ja kalusteita. Saisimpa vain omani kuntoon jouluksi, mutta pahoin pelkään etten ennätä sitä kokoamaan.

Miesystäväkin sitten soitteli kiireensä keskeltä. Juteltiin jonkin aikaa ja kaipasin häntä jo puhelun loputtua. Sellaista tämä rakkaus on. Jää nähtäväksi ennätämmekö tällä viikolla lainkaan tavata työkiireiden vuoksi. Toivon tietenkin, että näkisimme mahdollisimman pian. Ikävää vakuuttelee Miesystäväkin kärsivän ja käy kuvaani aika ajoin postistaan kurkkimassa. Katselisi vain ja hartaasti useamminkin.

Mies alkaa olla jo kypsä vaimon huomautuksiin eikä kuulemma enää puhu mitään, jos tulee juttua vieraasta naisesta. Hän ei vain jaksa kuunnella sitä samaa jatkuvasti. Sanoin, että hoitaisi homman pois alta ja juttelisi asioistaan vaimon kanssa kerrankin kunnolla. Se ei vaan kuulemma onnistu. Menee riidaksi heti ja natisemiseksi. Niinpä. Kun on kerran jäänyt nalkkiin niin aina on nalkissa siitä asiasta. Ei se taida siitä miksikään muuttua. Koetan itse olla nalkuttamatta Miehelle, ettei hänellä pinna pala minuun. Kärsin vain hiljaa itsekseni, kun tapaamisia on niin vähän. Kuinkahan kauan jaksan tätä?

Sitkeä tuo on hänen vaimonsakin, kun jaksaa kestää Miehen puhumattomuutta eikä ota asiaa kunnolla esille. Mietityttää tuo heidän joulun viettonsa että minkälaista taistelua se sitten on, kun ovat pitkään yhdessä. Mies saisi tulla mielihyvin tänne minun luokseni. Täällä olisi lämmin syli ja paljon lempeä tarjolla.