Tein päivän lenkin normaalia aikaisemmin. Kävin viemässä loton ja sitten lähdin normaalia lenkkireittiäni kulkemaan. Kuljen kasvimaani ohitse lähes joka kerta enkä ole siellä käynyt aikoihin. Vilkaisen vain ohimennen onko valkoiset parveketuolit tallella. Ei niitä kukaan sieltä vie. Ovat sen verran huonossa kunnossa. Ne olivat kasvimaalla jo keväällä kun sain sen.

Nyt päätin poiketa vilkaisemassa vieläkö persilja kasvaa. Yllätys oli suuri. Persilja vain puskee uutta alkua ja koko vako oli täysin vihreänä. Eivät jäniksetkää ole syöneet sitä. Muuten koko pelto oli harmaan ruskeaa ja märkää kasvinjätettä täynnä. Ja kosteaa siellä oli! Maa on niin vetistä, että talikon kun pistin multaan niin sen reiät olivat hetkessä vettä täynnä. Päätin kuitenkin kaivella vielä viimeiset kasvini ylös. Eli mustajuuren. Ihme kyllä se on kasvanut melko suoraksi tuossa savisessa maassa. kaivoin keväällä kyllä aika syvälle ja murustelin maata kunnolla.

Nyt sain sitten pitkiä ja komeita mustajuuria, mutta niiden kaivamisessa oli työtä. Juuret olivat liukkaat ja niitä oli oikein paha vetää maasta. Jouduin monet katkaisemaan että sain ne irti lietteestä. kaikkia en kerännyt. Katson lähteekö kasvi keväällä kasvuun ja toivon etteivät myyrät syö sitä.

Persiljaa keräsin reilusti ja löysin kasvimaalta yhden muoviruukun ja istutin siihen persiljan juurakon. Se on nyt parvekkeella ja saa olla niin pitkään kunnes pakkaset alkavat partsille tulla. Pelargoniatkin vielä kukkii!

Nyt keittelen tuota mustajuurta perunoiden kanssa ja meinaan nauttia siitä persiljavoin ja kuhan kanssa. Pakkasesta kaivoin kaksi kuhafilettä jo aamulla ja tuntuu hyvältä syödä sen kanssa omaa kasvattamaa mustajuurta.

Vadelmasato tuolla kasvimaalla oli ruhtinaallinen. Keittelin jopa useita purkkeja hilloa ja sain pakkaseenkin reilusti marjaa. Syötyäkin tuli niin paljon, etten oikein muista koska olen voinut nauttia niin ruhtinaallisesta marjasaaliista. Marjat olivat myös makeita! Jotain pienempää marjasorttia, mutta en tiedä mitä. Yhdellä sivulla kasvimaata kasvaa sitten suurta ja muhkeaa vadelmaa ja sen maku on huomattavasti miedompi.

Miesystävästä ei taas kuulu mitään. Hän on tietääkseni palannut tuolta työmatkaltaan, mutta ei ole minulle soitellut. Ei ole ennenkään ottanut yhteyttä viikonloppuisin niin että tuttua hommaa se on. Nyt vain hatuttaa koko äijä. Alkuviikosta, kun hän ilmoittelee itsestään olen sitten pelkkää hymyä kun kuulen miehen äänen. Tällaista se on toisena naisena taas jää paitsioon. Taidan olla nainen, joka otetaan esiin vain tarvittaessa.