Hieno päivä ulkoiluun, mutta olen ollut koko päivän sisällä. Puhelimessa on tullut juoruttua ja pikku askareita tehden. Päätin, että lenkkeily saa tältä päivältä nyt jäädä. Ihan laiskuuttani en viitsi lähteä. Ajattelin päivittää tämän blokini tälle kuulle. Se piti tehdä jo aikaisemminkin, mutta uusi nettiyhteys tuli päälle vasta eilen.

Olen siis muuttanut. Varsinainen muutto tapahtui viime viikonloppuna ja sitä ennen kävin jo siivoilemassa ja pesemässä paikkoja. Samoin verhot ja lamput käytiin asentamassa jo viikkoa aikaisemmin. Asunto olikin tosi siistissä kunnossa. Kunnon loppusiivous oli tehty ja hyvin. Halusin kuitenkin oman käden jäljet siivoamalla ja tulikin se tehtyä.

Tänään sain olkkarin ja eteisen matot paikalleen ja nyt puuttuu enää muutama taulu seiniltä. Eilen en saanut tauluja paikoilleen, koska olin niin puhki päivästä, että otin reilun tunnin nirvanat. En yleensä nuku iltapäivästä, koska se vaikuttaa yöuniini liian paljon. Nyt sain torkuttua hyvin, mutta illalla oli pakko ottaa nukahtamislääke.

Nukahtamislääkkeitä olenkin pitkään taas käyttänyt. On ollut todella vaikea saada unen päästä kiinni ja muutenkin on nukkuminen ollut vaikeaa. Lääkkeistä olen ajatellut luopua tämän kuun aikana ja tänään olisi tarkoitus kokeilla jo ilman pilleriä. Pääsin taas eroonkin niistä,  kun olin Miesystävän kanssa Virossa, mutta kynnys olla ottamatta niitä on aika matala. Heti kun tuntuu vaikealta saada unen päästä kiinni, niin nappaan pillerin vaikka tiedän, että pitäisi vain sinnitellä hereillä ja totutella olemaan ilman. Onnekseni alkavat pikkupillerit olemaan lopussa enkä taida uutta reseptiä lähteä hakemaankaan.

Muutaman päivän olen tässä yksinäni nyt ollut ja täytyy tunnustaa, että se on outoa. Outoa ja samalla helpottavaakin. Yksinoloon on vaikea heti tottua. Siihen kyllä tottuu kun aikaa kuluu tarpeeksi. Nautin ajatuksestakin saada vain olla itsekseni. Myönnän että välillä tulee sellainen outo haikeus ja kaipaa juttukumppania. Miehen kanssa ollaan kyllä oltu puheissa nyt joka päivä ja mietityttää koska tulee se vaihe jolloin ei enää tunne halua soitella toiselle.

Mies minulla oli muuttokumppanina ja muutto sujui hyvin. Mies porasi koukut ja siirteli huonekaluja ja muutenkin auttoi kaikessa. Olen iloinen, että hän jaksoi sen tehdä ja lupasi jatkossakin olla apunani. Toivon selviäväni itse mahdollisimman monesta asiasta tästälähtien. Onneksi ei ole enää omakotitaloa huolena! Toivon etten sitä tämän kevään aikana tule kaipaamaankaan. Lähinnä pihaa. Täällä kukkii lumikellot naapuritalon pihalla aivan valkoisenaan! Kukkia jos mitä, kaipaan.

Miesystäväkin pääsi viikonlopuna pistäytymään. Oli mukavaa olla ihan omassa kodissa kahden hänen kanssaan.Sai olla ihan vapautuneesti ja rauhassa. Päivän päätteeksi tein pitkän lenkin ja kävin katsomassa Miesystävää harrastuksensa parissa. Illalla saunoin ja otin parit pitkät löylyt viime heinäkuun jälkeen ensimmäisen kerran. Tuntui mukavalta ja sauna oli kelvollinen. Pullollinen oluttakin tuli juotua ja sekin maistui hyvältä.

Huomenissa pitäisi hoidella sitten passin hakua ja muuta paperi- ja pankki hommaa. Elämä kai alkaa tästä luisua hiljakseen omille poluilleen ja saan taas elämästäni kiinni. Ainakin koetan kovasti siihen tarttua. Mietin vain kuinka siinä onnistun. Nyt tuntuu hyvältä ainakin aloittaa.