Ne ovat jopa jo paketeissaan ja vain jouluherkut puuttuvat. Tällä viikolla olen koristellut kotia joulua varten ja nyt pitäisi sitten saada pikkuinen, sievä kuusi. Menikin monta vuotta ilman kuusta. Ihan allergiankaan takia en sitä oikein viitsinyt hankkia. Tänä vuonna sitten päätimme hankkia pikkuisen kuusen antamaan joulun tuoksua kotiin. Pojanpoika ja isänsä tulevat jouluna syömään ja on mukavaa nähdä pikkumiehen ilme, kun kuusi on koristeltu.

Viimejouluna pukki pisti lahjat takkaluukusta sisään ja sitä kyllä kovasti ihmeteltiin. Mistähän tänä jouluna lahjat ilmestyvät? Kenties pukki paiskaa lahjasäkin parvekkeelle lentävästä reestään....Siinäpä on mummulla miettimistä...

Poikani ja pojanpoikani ovat kasvissyöjiä. Poikani on ollut jo yli 20 vuotta. Itse ongittua kalaa hän kyllä syö, mutta on kalareissutkin aika vähissä.Lapsi on ollut kasvissyöjä syntymästään ja oikeastaan jo kohdussa oleessaankin, koska äitinsä on kasvissyöjä. Hyvin on poika kasvanut rehuilla ja terveenä ollut. Tarkkaan on perheessä katsottu ravintoarvot ja tarpeellisten vitamiinien saanti.

Paahdettuja punajuuria on tarkoitus tänä jouluna kokota. Miehelleni ja minulle on kyllä kunnon kinkku, mutta kasvissyöjän "kinkkuakin" maistamme. Se on marinoitua tofua, jota muutenkin syön mielelläni. Kavissyöjänäkin saa olla tarkka rasvoista. Sitä tulee paljon öljyistä, joita käytetään marinointiin ja soijakermakin on ilmeisesti aika raskasta syötävää.

Painoni olen saanut juuri laskemaan kesän kiloista noin 2,5kg ja lisää pitäisi saada pois oikein kunnolla. Ongelma on vain se etten liiku tarpeeksi ja syön iltaisin sitten iltapaloina jotain sopimatonta. Nyt olen onnekseni pysynyt erossa makeisista. Makeannälkääni olen rajoittanut kuudella konvehdilla eikä sitäkään joka päivä. Melko hyvin olen säännöissä pysynyt. Täytyy pysyä sutjakkana toisena naisena.

Ihana laivamatka Miesystävän kanssa meni ja jo odottelen uutta matkaa. Miesystävä joutuu työkseen käymään melko usein Virossa ja meillä on mahdollisuus olla silloin kahdestaan. En tajunnut todellakaan kuinka paljon sitä kahdenoloa kaipasinkaan. Läheisyyttä ja lempeitä kosketuksia. Ihan pelottaa tämä ihastuminen, jota on kestänyt jo kolme vuotta. Pelottaa myös suhteen loppuminen jossain vaiheessa. Nyt se onneksi jatkuu vielä kiihkeänä ja kuumana.

Kuinka kestän joulun ilman Miesystävääni.....