Kyllä sitä on saanutkin odottaa. Kummallisia nämä talvet. Pihahommia ja puutarhatöitä saa vielä tehdä joulukuussa ja talvea saa odotella ties kuinka pitkään. Jotenkin on niin masentavaa ja pimeää ilman lumen antamaa valoisuutta. Tosin johan päiväkin on alkanut pidentyä ja kohta jo selvästi huomaa iltapäivisin sen valoisuuden. Pakkasta on meillä tänään jo kymmenisen astetta ja jouduin tilaamaan 2000l öljyä ettei lopu kesken. Kurjaa olisi olla ilman lämpöä paukkupakkasilla.

Sain itsestäni irti senverran että tiivistin muutaman fuskaavan ikkunan. Jäi syksyn pesuilta tiivistämättä ja kylmää ei ole huomannut ennenkuin nyt kun pakkaset tulivat. Hirvitti tuo öljymäärän tilaaminen. Ei muuten, mutta raha-asioiden vuoksi. Nyt on tiedossa seuraavaksi kymmeneksi kuukaudeksi noin 120e lasku. Sitäpaitsi öljy loppuu ennenkuin olen saanut nämä erät maksettua ja sitten on muutaman kuukauden ajan pari laskua päällekkäin. Harmittaa kun ei ole sitä tuhatta euroa takataskussa jotta voisi maksaa laskun yhdessä erässä ja heti.

Raha-asiat ovat sellainen  riesa että niitä saa miettiä jatkuvasti. Mitään turhaa ei ole varaa ostaa ja kaikki tarpeellinenkin on harkittava todella tarkkaan. Nämä meikäläisen tulot kun ovat surkean pienet vajaat 1300e kuussa ja lainat vievät niistä suuren osan,seuraava osa menee matkakuluihin ja lopuilla sitten maksellaan pakollisia sähkö, vesi, vakuutus,netti ym. laskuja. Sen olen huomannut että rahaa todella on oltava jossain tallessa. Aina tulee joku yllättävä meno.

Välillä olen ihan paniikin partaalla. Tekee mieli pistää talo myyntiin ja hankkia kerrostalosta osake. Vielä en kuitenkaan ole kypsä siihen ratkaisuun ja koetankin nyt tämän vuoden kärsiä ja katsella tuleeko tästä omakotitalo asumisesta minulla mitään. Tiedän, että kaipaisin kovasti puutarhaani ja tätä tilaa ympärilleni. Tuntuisi liian vaikealta vielä luopua näistä asioista kun en ole vielä vuottakaan asunut yksinäni tässä.

Pientä remonttia olen päässyt aloittamaan. Onneksi se ei ole vienyt vielä rahaa. Rapsuttelen yhtä ovea ja nyt koetan lainata jostain kuumailmapuhallinta maalin poistoon. Jollen saa mistään lainaksi niin pakko sekin on ostaa. Onneksi ei maksa kuin 30e, mutta jos usean kerrankin joutuu pistämään samanlaisen summan johonkin pieneenkin remonttikohteeseen, niin äkkiä siitä kertyy satasien summa. Sitä puhallinta kyllä tarvitsen myöhemminkin. Kesällä ajattelin raapia ja maalata kaikki yläkerran ovet. Hankalia ja hitaita puhdistettavia, kun ovat kaikki peiliovia enkä koskaan aikaisemminole sellaista raapimis hommaakaan tehnyt. No, tuleepahan nyt kokeiltua sitten sekin homma.340553.jpg

Tässä kuva eiliseltä kävelylenkiltäni. Sain pitkästä aikaa aikaiseksi kävellä lenkkiä. Liikkumattomuuteen on syynsä. Olen kärsinyt lonkan nivelpussin tulehduksesta jo pitkään. Sain toisen kortisoni piikin siihen ja koetan nyt hiukan liikkua ettei jalkani jäykisty ihan liikaa. Viikon sairasloma on vielä ja lonkka on pirun kipeä. En pysty nukkumaan sillä puolella lainkaan ja näiden portaiden ylösnousu on tuskien taivalta. Alas vielä jotenkuten pääsen könyämään, mutta kaiteesta kiinni pitäen. Kaikkea se vanhuus tuokin eteeni!  Tämän vaivan syy on ilmeisesti liikapainossa ja sitä esiintyy yleensä keski-ikäisillä naisilla.

Sain selvän ja hyvän syyn laihduttaa! Onneksi olin jo aloittanut sen aikaisemmin kun olo alkoi olla jo aika juntturainen. Lääkäri kyllä sanoi minun olevan vain lievästi ylipainoinen ja niin nuo kaaviotkin kaikkialla laihdutus linkeillä kertovat. Painoa on kuitenkin liian paljon minulle ja olenkin saanut jo joulun jälkeen pois lähes kolmisen kiloa. Hyvä minä!!!! Nyt kun vielä saisin aivoni ajattelemaan ja motivaation kestämään niin hyvä on.

Uskallankohan ottaa edes perjantaista valkoviinilasillistani?? On tullut pahaksi tavaksi ottaa lasillinen valkoviiniä illalla kun olen saanut kaikki hommani tehtyä. Jonkinlainen tapa rentoutua työviikon jälkeen. Ja otan vain sen yhden lasillisen.