Upea, kirkas auringonpaiste ja pakkasta kymmenisen astetta. Hieno päivä. Kohta lähden pakolliselle kävelylleni R-kioskille pistämään viikottaisen raha-anomuksen. Tuskin tulee mitään, mutta kaikkea on köyhän yritettävä. Kerranhan se sitten vain kohdalle osuu, jos päävoiton saa. Pienmpikin kyllä riittää.

Aamulla nousin ylös puoli kahdeksan maissa ja kurkkasin että on vielä pimeää, joten painuin takaisin sänkyyn hetkeksi lepäämään ja kuinka ollakaan heräsin vasta kellon käydessä yhtätoista. Nukuin todella sikeästi sen aamun. Lisäksi näin hiukan eroottista unta missä harrastin aikuisten leikkejä nelikymppisen kasvottoman tuntemattoman kanssa. Mitäpä muuta yli viisikymppinen erossa asuva nainen tarvitsisi. Unet riittäköön! Se siitä ja niistä iloista. Mukava uni kuitenkin.

Painonhallintani on todella mallillaan. taas oli muutama sata grammaa lähtenyt, vaikka eilen söin mahtavan makuisen ja tuhdin pasta annoksen. Alan kehittyä oivalliseksi kokiksi! Vähärasvaisen jauhelihan sekaan sekoitin puolitoista punasipulia. Paistoin ne ja joukkoon heitin tomaattipyreen, pyrepurkin huuhteluveden, mausteita ja lopuksi kevyt kasvisrasva purkin. Viimeistelin kastikkeen vielä soijalla ja tuoreella persiljalla. Oikein namia. Tänään on taas sama seos pastan kanssa ja vielä jää maanantain työpaikka evääksikin. Huomenna ajattelin valmistaa pakastekalaa, puna-ahventa. Pitäisi vain miettiä minkä makuisen soossin kalalle teen. Koko viikonloppua ei tee mieli syödä tomaatin makuisia ruokia, vaikka tomaatista pidänkin.

Onnistuin iloksen saamaan myös maitokiisselin aikaiseksi. Pari kertaa poltin aikaisemmat tekeleeni mustalle karrelle kattilassa. Ikävä kyllä jouduin yhden kattilan heittämään kaatopaikalle kerran kokeiluni jälkeen. Tämän uuden maitokiisselin tein pinnoitetun kattilan pohjalla ja muistin sekoitella koko ajan. Kiisselistä tuli oiva. Tein lisäksi tavallisen mehukiisselin omasta viinimarjamehusta ja sekaan pakaste marjoja. Näistä kahdesta kiisselistä tein hienon kerroskiisselin ja siinä oli oivallinen jälkiruoka. Mehukiisseliä on vielä yksikseen pieni kipollinen ja sen syön tänä iltana namin nälkääni.

Nyt sinne reippaalle kävelylenkille ennenkuin päivä taas alkaa laskemaan. Toivottavasti lonkkani ei kovin kipeäksi tule...