Ja pakollista kotona oloa. Eilen sanoi öljypoltin itsensä irti. Sain hirveän paniikin kun huomasin aamulla ettei tule kuumaa vettä. Soitin Miehelle ja melkein itkua väänsin, kun hänen ohjeillaan tutkin pannuhuonetta. Mies oli tyyni kuin viilipytty ja minua sapetti.

Pannuhuone on paikka missä en käy kuin pakosti. En käynyt aikaisemmassa elämässäni enkä ole nytkään käynyt. Tajusin eilen että on lähes pakko käydä siellä jotta opin sen salat. Aikaisemmin ei ollut mitään tarvetta käydä kun oli mies joka hoiteli sen puolen. En ollut pannuhuoneesta kiinnostunut ja kun ei ollut tarvetta käydä siellä, niin en välittänyt koko hommaa opetellakaan. Nyt on pakko.

Tajusin senkin että nainen on typerä ellei opettele sellaisia päivittäisiä hommia joita on kuitenkin jossain vaiheessa opeteltava. Avioeron tai leskeyden tai jonkin muun yksin asumisen vuoksi. On turha tuudittautua siihen tunteeseen, että on aina se mies hoitamassa kaikki vaikeat tekkniset asiat. itseasiassa jokaisen miehen kuuluisi hiukan opettaa vaimoaan mm.siihen pannuhuoneen salohin. En usko että se niin vaikeaa on. Oppiihan jopa vanhemmat ihmisetkin sellaisia asioita.

Minulla tämä oppiminen on jäänyt viimetinkaan. Eli siihen kun kone tyssää. keväällä sitä koetin opetella kun Mies sitä minulle opetti. Onneksi jäi sentää jotain mieleen. Tänään nyt odottelen, että Sukulaismies käväisee ja ystävällisyyttään kurkkaa onko polttimen suutin tukossa. En saa itse sitä auki ja kun kuitenkin on ammattimies suvussa niin käytän hänen apuaan tässä hommassa.

Luulen kyllä itse, että syy voi olla liian vähässä öljyssä. Mittari kyllä näyttää sitä olevan vielä, mutta en tiedä mittarin tarkkuudesta. Luulen että poltin vain ei saa tarpeeksi sitä öljyä, jotta jaksaisi palaa ja suutin alkaa sen vuoksi olemaan kovin likainen. Pitää vaihtaa se kuitenkin tässä vuoden vaihteessa ja onneksi se ei ole kallis osa. Pelkään vain että jos on joku vakavampi vika niin siitä tulee liian kallis remontti. Ja kuinka sitten selviän....

Rahaa ei ole liikoja tuhlattavaksi. Jokaisella järkevällä naisella pitäisi myös olla oma salajemmatili yllättäviin menoihin. Ja tarpeeksi suuri. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minun säästötilini ovat ollet pieniä ja lähinnä olen käyttänyt ne typerästi johonkin omaan mukavuuteeni ja vaatteisiin. Elämän karu totuus taas iski!

odottelen myös öljyautoa ja toivottavasti sekin tulee viikonlopun aikana. Muutoin on pestävä tukka pesuvadin päällä ja lämmitettävä vesi kattilassa.

Ensiviikolla lakaa lasikurrssit. Ilmoittauduin sinne. Mietin kyllä tämän poltin jutun takia voinko pistää rahani siihen. aika kallis tulle kurssi olemaan. Tosiasia kuitenkin on ettei ihminen elä ilman virkistyksiäkään ja olen niin kauan himoinnut sinne kurssille pääsyä. Parasta vain odotella tietoa siitä mikä tässä polttimessa on vikana eikä tehdä turhaa paniikkia sen vuoksi.