On ollut kiireitä ja viitsimisen puute on vaivannut. Töissä viime viikkokin oli yhtä hässäkkää ja illat olin todella väsynyt. Lenkilläkin jaksoin kiertää vain korttelin!

Pääsiäinen meni talossa remonttia tehdessä. Makuuhuoneen lattiasta tuli upean vaalea kun vanha harmaa maali korvattiin kauniin kiiltävällä luonnonvalkoisella maalilla. Jälki on hieno mutta haju oli kamala! Liuotinpohjainen maali haisi ympäri taloa ja jouduttiin tuulettamaan oikein kunnolla. Kun on tottunut näihin melkein hajuttomiin vesiohenteisiin maaleihin niin oli yhtä tuskaa haistella sitä katkua.

Maalausurakkakin on lähes valmis. Vielä olohuoneen maalaus ja sitten pääsenkin jo muuttamaan. Sopivasti heti Vapun jälkeen. Toivottavasti kevät on silloin parhaimmillaan. Minulla alkaa kesälomasta muutama viikko ja toivon pääseväni pihamaalle mylläämään kukkapenkkejä.

Etupihalta suli lumi lähes kokonaan tässä pääsiäisen aikaan ja seinustalla olevaan kukkapenkkiin puhkesi muutama scilla siniseen kukintoon. Tulppaanitkin alkoivat vähän näkyä mutta kuukausi menee ennenkuin niitä pääsee poimimaan maljakkoon. Kevät on aika myöhässä kukkien suhteen ainakin. Aiempina vuosina olen kerännyt tulppaanejakin maljakkoon toukokuun 15 tienoilla kun tyttärellä on synttärit. Nyt näyttää siltä että on tiukilla saako siihen mennessä edes muutaman kukan vaasiin.

Maalla on ihanan hiljaista!!! Täällä keskustassa kuuluu koko ajan raitiovaunujen kalke ja autojen äänet. Joudun nukkumaan lähes joka yö korvatulppien kanssa jonkin aikaa. Meluunkin kyllä tottuu niin ettei sitä varsinaisesti edes kuule tässä muita hommia tehdessään. Näin kun on juuri viettänyt muutamia päiviä maalla lähes äänettömyydessä, kun ei ollut edes radiota mukana, tämä meteli kuuluu aika kovana.

Muutama talviloma päiväkin on vielä viettämättä ja ne ajattelin olla maalla piha askareita tekemässä. Tuntuu hyvältä ajatella pääsevänsä maata ropsuttelemaan ja haravoimaan. Muutamia siemeniäkin ostin ja jossain vaiheessa ne pitäisi pistää itämään. Pariin vuoteen en ole kasvattanut oikeastaan mitään. Nyt tuli sellainen tunne että on laitettava ainakin Ahkeraliisaa itämään jotta saa kauniit kukkapenkin reunat omilla taimilla.

Saas nähdä mitä vielä ennätän istuttaa tänä keväänä. Hirveä työ on kääntää kasvimaa taas kylvökuntoon. Viime syksynä en tehnyt sille mitään. Mieskään ei pahemmin viitsinyt kasvimaata kunnostaa kun tilanne oli mikä oli silloin. Persiljaa ainakin kylvän, samoin muutaman punajuuren ennen juhannusta....Ei passaa ajatella liikoja tai villiinnyn kasvivalikoimaa lisäämään aivan liikaa. Uusi KOtipuutarhalehtikin oli lähes liikaa minun viljely ja piha innolle.

Kuinka kummassa kuvittelinkaan voivani asua kaupungissa????? Ja kuinka paljon sitten maalle muuttaessani kaipaankaan kaupunkiin????