meinaan laiskotella koko lopun päivää. Hoitelen kasvejani ja teen käsitöitä. Rauhallista ja mukavaa! Tietenkin tulee katsottua siinä illanlomassa vähän Torinoakin ja ajattelin pari lasia viiniäkin siinä lipitellä.

Olen jämähtänyt telkkarin katsomisessa Emmerdaleen. Jäin siihen kiikkiin sairaslomani aikana. Se jotenkin katkaisi päivän sopivasti päivään ja alkuiltaan. Nyt katson sen lähes joka kerta kun vain satun kotona olemaan siihen aikaan. Muutamat väliin jääneet osat eivät ole sanottavammin häirinneet minua. Aina olen jyvälle päässyt.

KUkilleni olen aloittanut sitten jo kevyet kevätlannoitukset. Eivät ne täällä kaupunki oloissa kyllä kuki, koska kylmä kausi niiltä jäi tänävuonna väliin. Pysyväthän lannoituksella vähän paremmassa kunnossa ja kestävät siirron taas uuteen paikkaan paremmin. Peikonlehti on ihmeekseni tehnyt täällä joulun jälkeen jo kolme uutta lehteä. Traakkipuuni on kääntynyt kasvamaan oven reunaa pitkin vaakaan ja tehnyt myöskin  pari uutta alkua ylöspäin sen vuoksi. Vielä kasvi ei ole alkanut tuoksumaan, joten kukkiakaan taitaa olla turha odottaa. Tämmöisessä pienessä kaksiossa sen tuoksukin olisi ollut niin voimakas että kukat olisi pakko poistaa. Viherhuoneessa tai huoneessa jossa ei asuta kukka on kyllä upea siinä liljan tuoksussaan ja se kukkiikin aika pitkään.

Viimeyönä näin unta uusista puutarhakasveista ja lasinpoltosta. Ilahduin niin kun tajusin saavani lasiuuninkin taas omalle paikalleen. Olen kaivannut sitä lasin kanssa näpräämistä ja palojen  kokoon laittamista. Jopa niitä pieniä epätoivottuja lasinsiruja lattiallakintunnun kaipaavani. Lasiveitsen kadotin jonnekin ja nyt meinaan jossain vaiheessa hankkia uuden , mutta varmasti vasta syksymmällä. Täytyy ostaa uusia puutarha työkaluja.

Jopa pihapöydistä luovuttiin silloin kun muutimme kaupunkiin kumpikin tahoillemme. Nyt joudun ostamaan lähes kaikki uusiksi. Vanhat kalusteet olivatkin kunnon tekoa ja moneen kertaan petsattuja. Ne joutuivat sisarelleni ja minä hankin itselleni kevyet muoviset tuolit ja pöydän. Haluan silläkin lailla tuntea olevani vapaa vanhasta tavarasta ja ne puutarhakalusteetkin olivat meillä yli 15 vuotta. Muovisia vihreitä tai sinisiä ajattelin, valkoinen on niin kovaa tummumaan ja menee huonoksi. Minulla kun on taipumusta tehdä niitä puutarhatöitäkin niin että pöytä ja tuolitkin on siinä apuvälineinä. Aina on joku kukkapurkkia ja moka siinä pöydällä kumollaan.

Ihanaa päästä takaisin maalle!!!!