ja uutta odottelen. Toivon hiukan parempaa vuotta itselleni kun tämä oli. Itseasiassa, paljon pahempi ja kurjempi vuosi ei olisi voinut olla. Odotan kuitenkin uutta vuotta toiveikkaana ja aika innoissani, ainakin tällä hetkellä.

Otan Uuden Vuoden vastaan yksinäni, omassa asunnossani, josta on alkanut pikkuhiljaa muodostua koti. Vaikeaa on ollut sisäistää se, että tästä minun pitää muodostaa käsitys" koti". Hiljakseen kai alan tottua tähän olemiseen ja elämiseen. Vielä kun saisin asiat pääni sisällä selviksi ja kuntoon, niin hyvä olisi.

Moneen asiaan olen tyytyväinen ja moni asia jää hampaankoloon kaivertamaan. Niistä vain on selvittävä yksi kerrallaan. Pelkaään ja harmittelen sitä, että syyttelen mielessäni ja suoraaakin mistäni liiaksi. Kai sekin on jonkinlaista surutyötä. Avioerosta on ollut puhetta, mutta mies ei ole selvillä omistatunteistaan ja tarpeistaan. En sen puoleen ole minäkään. On vain pidettävä tässä asiassa pieni hengähdystauko.

Välit lapsiin on tulleet läheisemmiksi ja siitä olen tyytyväinen. Onnellinen olen myös nuoremman tyttären noin kuukauden päästä syntyvästä vauvasta. Lapsenlapsi tuntuu jo nyt tosi rakkaalta!

Painonpudotus on jäänyt retuperälle. Seuraan yhä satunnaisesti pisteitä ja syön liikaa, varsinkin pullaa ja namia. Onnekseni paino on pysynyt samoissa lukemissa. Nyt pitäisi saada se vain vähän alenemaan. Välillä se olikin jo mukavasti laskussa, mutta sitten iski masennus ja paino alkoi mässäilyn takia nousta. Nyt sillä digivaa´alla painan 67kg. Laihtua pitäisi vielä 7kg. En tiedä kannattaako uuden vuoden lupausta laihduttamisesta tehdä....

Sain vähennettyä nukahtamispilleritä mukavasti. Tarvitsen enää vajaan kokonaisen pillerin nukahtaessani ja sillä selviän koko yön. Sekin on positiivista. Vähän harmittaa että mielialalääkkeistä lääkäri ei antanut luopua vielä tässä vaiheessa vaan jopa vaihdatti ne uusiin. Uusilla on taipumus sitten lihottaa ja senkin vuoksi on pakko vähän seurailla mitä suuhunsa pistää. Nämä uudet pillerit on otettava iltaisin ennen nukkumaan menoa ja niiden pitäisi vaikuttaaa yöuniin positiivisesti, joten odottelen toiveikkaana kuinka nopsasti pääsen eroon kokonaan nukahtamispillereistä.

Työt pitäisi alottaa tammikuun puolessa välissä ja vähän se jännittää. Olen ollut sairaslomalla jo liian pitkään....

Uusia harrastuksia en ole oppinut. Vanhat seuraavat vain mukana. Käsitöistä olen innostunut taas pitkästä aikaa ja mieli tekisi aloittaa vaaleaa virkattua pöytäliinaa. Kunhan vain saisin sen pöydän. Ensiviikolla taidan mennä kaupungille ihan pöydän katselu tunnelmissa. Menisi nyt vain se talo kaupaksi ja saisi muutaman ylimääräisen setelin.....

Nyt HYVÄÄ UUTTA VUOTTA kaikille ja varsinkin tsemppaajalleni Alastalolle. Olen nauttinut hänen kirjoituksistaan todella paljon.