Tuntui ihanalta! Vaikka meinasin olla lähtemättä ja kaivautua nojatuolin uumeniin lukemaan kirjaa. Onneksi tuli lähdettyä. Oli oikeastaan pieni pakkokin, koska kävin tekemässä vakuutusyhtiössä kotivakuutuksen. Olisi sen saanut kai netissäkin tehtyä, mutta olen sen verran vanhanaikainen että asioin mieluiten ihmisen kanssa vastatusten. Vakuutus tuli sitten tehtyä.

Samalla reissulla kävin katselemassa taas huonekaluja. Lähinnä keittiön pöytää ja tuoleja.  Olikin ilmestynyt jo aiemmin katsotun sarjan tilalle uusi puulaji, nimittäin pähkinä. Aikaisempi oli tammea. Molemmat saman suunnittelijan samaa sarjaa eli Limeä. Pähkinä on vähän tummempi ja se vaikutti aika mukavalta. Täytyy vain odotella rahoja ja tarkistaa uuden asunnon lattia väri. Viimeksi asunnolla käydessäni lattiat oli kaikki peitetty, joten niiden värisävyä ei kannata ruveta arvailemaan.

Torilta ostin kolme Åkerö omenaa ja söin jo yhden. Herkullista! Meillä kasvoi aikoinaan Åkerö puu, mutta lajike oli senverran jaksottava satoinen että se tuli sitten jossain vaiheessa kaadettua pois. Kymmenen vuoden aikana saatiin varmaan parikymmentä omenaa. Siinä sen sato kotipuutarhassa.

Hallista ostin omena leivoksen ja matkan varrelta  punaisen tulppaanikimpun. Tulppaanit on nyt ikkunalaudalla ja alkavat hiljalleen avautua. Kaipasin oikein leikkokukkia tänne kaupunkiasuntoon. Minulla on aika usein kimppu joitain leikkokukkia maljakossa. Loppukesästä ja syksystä ostin usein torilta upean neilikkakimpun. Ne kestävät maljakossa todella pitkään. Ennen mielsin ne hautajaiskukkasiksi, mutta nykyisin mieli on siinäkin muuttunut.

Muuttoa tulee vain ajateltua ja mielessä pyörii huonekalujen asettelut. Mieliala on ollut aika korkealla ja yksi syy on se että tämä tilanne on nyt selkeytynyt Miehen kanssa ja sitten olen tyytyväinen unilääkemäärän pienenemiseen. Nakersin pilleristä aina pienen palan pois kerrallaan ja tämän yön kenties selviän puolikkaalla pillerillä. Sain ihmisiltä hyviä neuvoja unettomuuteen ja kiitos heille niistä!

Nykyisin koetan rauhoittua iltaisin juuri ennen nukkumaan menoa niin, että vähennän valot ja saatan jopa istua hetken aikaa aivan pimeässä. Nyt on kyllä joulukynttilät jo ikkunalla mutta verhon takana  ja sammutan ne nukkumaan mennessäni. Haluan että huoneeni on täysin pimeä yöllä. No, istuskelen hetken pimeässä ja jos jotain juttuja tulee mieleen, kirjoitan ne samantien lapulle ylös enkä ala niitä miettimään. päätin ajatella niitä seuraavana aamuna ja tämä juttu on aika kivasti pelannut. ehkäpä tässä piakkoin pääsen näistä nukahtamispillereistä eroon.

Nyt pitäisi alkaa ruuanlaittopuuhiin. Ostin valmiiksi kypsennettyjä broilerin rintafilepaloja ja saan niistä 2-3 päivän aterian perunoiden tai riisin kera. paino on pysynyt suht samassa eli 65kg tietämillä mutta vyötärö on kaventunut muutamalla sentillä! Nyt pitäisi taas saada se paino laskuun. Näin joulun tietämillä voi olla vähän vaikeaa....