ja olen siivonnut lähes koko päivän. Kauniilla ilmalla nautinkin tästä siivoamisesta ihan toisella lailla kun esim. vesisateella. Olen aina pirteämpi ja iloisempi kauniilla ilmalla ja siksi yritän nämä pakolliset siivoushommatkin tehdä mieluiten aurinkoisina päivinä.

Siivouksen ja pölyjen pyyhkimisen jälkeen keräsin kolme isoa kimppua kukkia eripuolelle taloa. kuistille vein ison kasan punaisia omenoita ja ne tuoksuvat siellä tosi hyvälle. Äsken otin uunista neljä omena pullaa ja odottelen niiden jäähtymistä että pääsen kahvittelemaan viherhuoneeseen. Aamulla oven avattuani sinne viherhuoneeseen,sieltä lähti niin mahtavan makea tuoksu. Kolme isoa kaktuksen kukkaa oli täydessä kukassaan. Ne on upeita vaaleanpunaisia ja noin.25 senttiä pitkiä torvia,kukan leveys on suurimmassa sellainen 12cm. muutama pieni kaktuskin kukkii, mutta niissä en ole havainnut minkäänlaista tuoksua.

taidan todella alkaa suosia noita kaktuksia ja erilaisia mehikasveja. Huoneeni näyttää suosivan niitä erinomaisesti. Tosin iso traakkipuunikin kukki silloin kesän alusssa todella upeasti ja sen meinaan kyllä jättää kasvamaan. Samoin kolme saniaista ja ison peikonlehden. En raaski niistä luopua millään. ne ovat jo vanhoja ystäviä oltuaan minulla jo useita vuosia. Pari vuotta sitten sain siskolta flamingonkukan ja sekin kukki nyt kesällä, joten se saa myöskin jäädä samoin muutama muu lehtikasvi. Uusia en taida nyt lähiaikoina ostella. Ainoastaa näitä erivärisiä lehtikaktuksia. Niitä minulla on nyt 7kpl, valkoisesta persikan väriseen. Vanhat joulutähdetkin ovat kukkineet tosi hyvin. En ole aina edes muistanut piilottaa niitä valolta, mutta niillä mäyttää olevan hyvä paikka traakkkipuun katveessa,oven takana. Ovi avoimena ne jäävät syksylläkin aika pimeään ja alkavat sitten kukkia talvella ja kukikkimista riittää vieläkin.

en saanut eilenillalla tehtyä lainkaan vauvelin nuttua. Luin hetkisen sängyssä ja painuin nukkumaan heti klo21 jälkeen. Nukuin kuin porsas sikeästi aamuun vähän yli kuuteeen ja käänsin silloin vain kylkeäni ja heräsin uudelleen kun poikani soitteli klo 10 jälkeen. Todella mainiot unet. Jospa tänään jaksaisi vähän pidempään valvoa ja vaikka kutoa. Nyt alkaa pullan tuoksu nousta jo tänne ylös ja menen kahville.