Sain käännettyä vähän maata ja siistittyä siitä rikkaruohot pois. Tein jopa vaon paikat kesäkukkasille valmiiksi. Juuri äsken kävin kaupassa hakemassa kukan siemeniä; kehäkukkaa, ruiskukkia ja harsokukkaa. Huomenna on tarkoitus pistää ne maahan ja sitten vain odottelen aikaa että kukkaset kukkivat ja pääsen niitä ihailemaan ja leikkaamaan maljakkooon.

Mies teki kovan homman  ja pisti kuntoon yhden 6 metriä pitkän kivireunuksen. Kaivoi maan ylös ja täytti sen soralla ja pinnoitti taas mukulakivillä ja tasasi sen hiekan ja betonin seoksella. Nyt ei pitäisi rikkakasvien ja kukkapenkin levitä tulevalle laatoitukselle jota suunnitellaan.

Vuosien mittaan on rikkaruohot alkaneet kasvaa soratiellä ja niitä on aika vaikea pitää enää kurissa. Sen vuoksi suunnitellaan vähän lisää laatoitusta vajan kulmalle. Päästään tulevaisuudessa vähän helpommalla kun ei tarvitse aina kykkiä.

Silppisin tänään sen ostamani punaisen lasipallon ja lasi näytti läpivärjätyltä. Kunhan saan kunnon inspiraation ja ilmat taas muuttuvat sateisiksi, alan koota erilaisista lasinpaloista pieniä esineitä. Niistä saa ihan kivoja lahjoja, joita on sitten mukava viedä tuliaisiksi vaikka yllästysvierailulla. Kokeilen yhtä leppäkerttua ja yritän saada sille taivutetut lasijalat. Jalat ja sarvet on aina vähän ongelmallisia kun niistä pitäisi samalla saada sirot ja kuitenkin kestävät. Kuinkahan monta perhostakin on mennyt ketuille tipahtavien sarvien takia? Kiva lasin kanssa on kyllä näprätä. Sen jälkeen sormenpäät tahtoo olla täynnä pieniä haavoja. Hanskat kädessä on kamalan vaikea työskennellä, tosi kömpelöä.

Kirjontatyökin edistyy aika hyvin. Olen tosi ahkerasti sitä pistellyt ja meinaan tässä illansuussa vielä vähän istua sen parissa. Pistän ehkä jonkun lempeän  ja rauhallisen cd-levyn päälle ja nautin.