Mutta tässähän se taas meni. Kitkin vähän yhtä kukkapenkin päätyä ja istutin siihen pieniä lupiinin taimia. Sain myös vihdoinkin aikaiseksi , että siirsin yhden parikymmen senttisen punaisen pähkinäpensaan taimen etupihalle. Linnut oli kuljettaneet sen pähkinän ison pähkinäpensaan alta keskelle kasvimaata. Nyt se sai vihdoin oman paikan etupihalta, mutta sille sai varata todella suuren kasvutilan. Vanha pähkinäpensas on ollut yli kymmenen vuotta ja kasvanut sellaisesta 30 senttisestä taimesta kohta talon korkuiseksi ja älyttömän leveäksi puuksi. Siinä on upeat isot, punaiset lehdet jotka nyt kesää kohden alkavat hiukan vihertyä. Pähkinöitä se tuottaa syötäväksi noin puoli litraa syksyisin. Ihan hyvän makuisia pähkinöitä, mutta kyllä ne on melkein jätetty oraville ja linnuille. Jokunen siementaimi silloin tällöin putkahtaa maanpinnalle asti ja niitä on sitten jaeltu muualle.

Kävin aamulla tervehtimässä vaakaa ja se taas valehteli minulle. EN VOI PAINAA niin paljon kun se pahuksen vekotin väittää! Kai siihen kuitenkin on pakko uskoa.... Painoa on tullut tämän kevään aikana pari ylimääräistä kiloa. Koetin ajatella että se on nestettä, mutta läskiä se on. Painan nyt71kg ja se on järkyttävää kun pituuteni on nippa nappa 160cm. Yli kymmenen ylimmääräistä kiloa on tullut kymmenen vuoden sisällä. Kuinkahan lihava olisin ellen yhtään katsoisi mitä suuhuni pistän????

Huomenna on pakko painua kunnon lenkille. Tänään en mukamas ennättänyt. Olen mestari keksimään syitä ettei tarvitsisi lenkille mennä!

Huomenna on istutettava muutamia maksaruohon taimia pikkuruukkuihin kasvamaan isoksi. Ajattelin pistää ne ruukut kasvamaan kasvihuoneeseen, kun siellä ei tänä vuonna mitään viljellä. Meinasin myöskin lehtikaktukset pistää kesähoitoon sinne kasvihuoneeseen ja ruukuttaa ne tässä kesän aikana uudelleen.On ollut vain niin kylmää ja vielä voi hallaöitäkin tulla joten kaktuksilla ei kovin kiire ole.

Hain tänään Säästöpörssistä pari pyöreää lasipalloa. Ruskea ripustettiin omenapuun oksaan. Se on oikein kivan näköinen killuessaan valkoisten omenan kukkien keskellä. Jouduin vähän siirtämään aikaisemmin laittamiani lasiperhosia sisemmälle puuhun. Ne tahtoi olla vähän liikaa kulkureitin edessä ja olisivat saaattaneet särkyä ellei niitä heti olisi huomannut. Nyt tässä omenapuussa on lasiesineiden näyttely! Samoin puussa on jo useita vuosia roikkunut siihen roikkumaan jätettyjä kransseja ja risupalloja ym vastaavaa koristetta. Enempää ei passaa sinne kerätä, muuten se alkaa muistuttamaan joulukuusta. Tosin kaikki lasiesineet on otettava talveksi sisälle. En usko niiden kestävän kovinkaan paljoa lämpötilan vaihtelua ja lumen painoa.

Uskaltaisiko vähän syödä muroja ja mansikoita? Nälkä on kamala....