Kunnon lomapäivä tänään! Kaunis auringonpaiste ja kuulin käen kukunnan ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Tuntui, että nyt alkoi kesä!

Tein pidemmän kävelylenkin tänään ja jaksoin jopa hölkätä vähän aikaa. Pihahommat jäi tältä päivältä tekemättä mutta siellähän ne huomenissa odottelee, tekemättömät työt. Meinasin kuitenkin vähän vielä kääntää maata ja puhdistaa kasvimaasta rikkaruohoja, että saan muutaman rivin istutettua kesäkukkasia. Jos vielä saa kaupasta siemeniä niin ostan ruiskukkaa ja kehäkukkia. Ainakin eilen kaupassa vielä näitä oli.

Sain eilen vähän punaista lasia. tai oikeastaan se on lasipallo. Meinaan halkaista sen ja toivon sen olevan umpivärjättyä. Viimeksi saamani punainen lasi oli pintavärjättyä ja uunissa polttamalla siitä tuli aivan normaalin väristä. Luulin sen olevan aivan punaista kun se näytti niin umpivärjätyltä. Minulla olisi nyt juuri tarve täysin punaiseen lasiin. Saahan sen jälkeenpäin polton ohessa värjättyäkin, mutta tahtoo aina se lasin kirkkaus himmetä vähän uusintapoltossa.

Vävypoika käväisi pikavisiitillä. Tuli Savosta käymään kaverilleen muutamaksi päiväksi. Oli oikein mukava nähdä, kun viimeksi olen nähnyt tyttären ja vävypojan tammikuussa. Tytär ei raskauden takia uskaltanut lähteä istumaan autoon useaksi tunniksi. Parempi ettei nyt rasitakkaan itseään tässä näin alkuvaiheessa ettei satu mitään kurjaa.

Pitää varmaan lähteä jo kohta unten maille. Minulla tahtoo aamuherääminen olla aika vaikeaa ja mielelläni nukkuisin varmaan puolille päivää. Tosin joka aamu työpäivisin kun nousee puoli viideltä niin tuntuu että aina on sitä univajetta. Ja koskas sitä nukkuisi ellei lomalla ja vapaapäivinä? Harmittaa vain vähän jos kaunis ilma ennättää mennä ohitse nukkumalla.

Vielä taidan jonkinaikaa lueskella sängyssä.