Aamulla päätin, että nyt saa riittää lasin hiominen käsin. Alkaa olla näpit niin kipeinä pienten lasipalojen hinkkaamisesta. Kävin lähimmässä lasiliikkeessäni ja ostin kunnon laitteen hiomiseen. Nyt sitten on ilo hioa laseja ja paljon nopeammin saa esineetkin valmiiksi, kun jää tuo hidas käsin hiominen pois. Ei edes nivelet ennättäneen aina välillä kunnolla parantua, kun alkoivat pienenkin lasinpalan hinkkaamisesta särkeä. Odotan nyt nautinnolla uuden työn aloittamista.

Lasia en tällä kertaa ostanut, mutta katsoin niitä silti kuola valuen. Ihanaa sinistä ja keltaista, joita minulla ei varastossa ole yhtään. Päätin nyt kuitenkin ensin kokeilla tuota uutta konetta näillä vanhoilla laseillani ja kunhan olen parit joulusydämet saanut valmiiksi, niin hankin uutta lasia kevään töitä varten.

Kävin parissa sisustusliikkeessä ja olisin käynyt Vepsäläisellä katselemassa yhtä hyllytasoa, mutta hiomakone ja sisustusliikeen pienet ostokset olivat liian painavia edestakaisin kannettavaksi. Porukkaa oli liikkeellä paljon, mutta kävin Anttilassa ostamassa jouluista, kullanväristä verhokangasta makuuhuoneeni verhoihin ja uudet verhot keittiön ikkunaan. Huomenna olisi tarkoitus ommella tuo kultakangas valmiiksi. Varmaan on koko asunto täynnä kullan väristä hilettä ompelun jälkeen. Kankaan kuvioista sen verran hilettä irtoaa. Kiva saada uudet verhot.

Lastenlapsille ostin Helinä keiju dvd ja uusimman Harry Potter kirjan, jossa on yli 800 sivua luettavaa. Saa siinä poika tehdä työtä, kun kirjaa aloittaa kahlaamaan. Hyvä, että on kiinnostunut lukemisesta ja tuo Harry Potter on tainnut saada nimenomaan pojat innostumaan lukemisesta. Toivottavasti innostus säilyy isoksi asti.

Kävin myös syömässä ja ostosten välillä ottamassa kuuman terästetyn jouluglögin. Yllättävän hyvää oli, mutta humpsahti päähän. Käyn yleensä samassa paikassa syömässä lähes joka kerta, kun ulkona syön. Miksi vaihtaa paikkaa, kun ruoka on hyvää ja palvelu kunnollista. Tällä kertaa söin kevyesti savustettua merilohta rapukastikkella ja muutama jättiravun pyrstökin oli siinä kalan vierellä. Kala oli hyvää, mutta ravut olisivat saaneet olla rapeampia. Nyt ne olivat aika nihkeitä paahtamisen jäleen, mutta syötäviä kylläkin. Kaikenkaikkiaan oli hyvä lounas.

Miesystävää on kova ikävä ja siihen en ole tottunut, että häntä näin paljon kaipaan. Pakko kai tähänkin kaipauksen olotilaan on tottua. Eilen illalla ei meinannut uni millään tulla, kun ajattelin häntä. Yönkin nukuin huonosti. Toivottavasti tämä yö on parempi. Nyt harmittelen etten lähtenyt mukaan Miesystävän harrastus reissulle. Olisin voinut sielläkin käydä jouluostoksilla. Tosin se hiomakone olisi jäänyt hankkimatta.